Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Uprchlíci nemusí z Harrachova. Situaci vyřešilo krajské centrum pomoci

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 08. 12. 2022 10:42

Sdílet článek

Stěhování ukrajinských uprchlíků v Harrachově nakonec úspěšně vyřešilo Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině Libereckého kraje (KACPU LK). To našlo nové ubytování 13 osobám nedaleko místa, které obývají a jež musí opustit.

„Jsem rád, že budou moci zůstat tam, kde mají práci a kde jejich děti chodí do školy,“ řekl hejtman Martin Půta. „Včera přímo do Harrachova jela s pracovníkem krajského hasičského záchranného sboru naše ukrajinská koordinátorka, která s uprchlíky hovořila a navštívila s nimi i nově nabízené ubytovací místo,“ uvedl hejtman. „Vyslechla je, hovořila s nimi. S nabízeným ubytováním byli spokojeni. Důležité pro ně je, aby zůstali pospolu. Chtěl bych tímto poděkovat majitelce chalupy, která nabídla ubytovací kapacity a zejména pracovníkům Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině Libereckého kraje, kteří tuto nepříjemnou situaci, do které všechny nenadálé a zarážející rozhodnutí sněmovny přivedlo, vyřešili rychle a ke spokojenosti všech,“ doplnil Půta. „Poslanecké sněmovně bych rád poděkoval za spolupráci při ubytování uprchlíků od letošního března.“

Kancelář Poslanecké sněmovny ČR ubytovávala od jara dvě desítky ukrajinských uprchlíků v rekreačním zařízení, které má k dispozici v Harrachově. Nyní Sněmovna požadovala jejich vystěhování z důvodu využívání zimního rekreačního ubytování pro vlastní účely.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky